Een beetje van Fred & een beetje van Pieter - Op vijftienjarige leeftijd treffen Fred en Pieter-Nic elkaar voor het eerst bij het lokale jongerencentrum. Waar de meesten een broertje dood hebben aan de organisatie, heeft Fred oog voor planning en detail. Hij vindt het nog leuk ook. Verrassend is zijn keuze voor Bedrijfskundige Informatica niet. Pieter-Nic houdt zich liever bezig met het bedenken van activiteiten, vol enthousiasme en een tikkeltje eigenzinnig. Hij volgt een opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming en richt voor zijn afstuderen de jongerentheatergroep KreaThea op. Terwijl zijn studiegenoten ‘iets met problemen’ gaan doen, wil Pieter-Nic vooral iets moois maken. Een eigen eigenwijze, zoals ook de theatergroep wordt aangeduid. KreaThea loopt positief uit de hand. Wat een eenmalig project moet zijn, groeit uit tot een succesvolle theatergroep met grote voorstellingen en een eigen festival. Dit brengt ook heel wat productietaken en randvoorwaarden met zich mee. Pieter-Nic roept Fred erbij en het team blijkt te werken. Heel verschillend, maar samen goed in balans. Dit zien meer mensen en het tweetal wordt steeds vaker voor andere zaken gevraagd. De kiem voor Witgoed & van Bontewas is gelegd.

Pieter-Nic van den Beuken

 

Pieter-Nic verrast en bijt zich vast. Hij graaft verder dan de vraag, altijd met het oog op de doelgroep. Hij slaat totaal nieuwe richtingen in en benadert gedurfde invalshoeken. Hij jaagt ongewone combinaties aan die voor hem heel logisch zijn. Een verbindende lijn die iedereen en alles raakt, is snel gelegd. Pieter-Nic is de coach van de wedstrijd. Hij haalt het onverwachte uit de mensen om hem heen.

 

pieter-nic@witgoedenvanbontewas.nl

06 50645310

  • LinkedIn - Black Circle

Fred Houben

 

Fred is een organisator. Hij is de scheidsrechter tussen twee partijen. Aan de ene kant van het veld de creatieveling, aan de andere zijde de zakelijke opdrachtgever. Tijd, budget, maar ook kwaliteit en creativiteit houdt hij scherp in de gaten. Hij leidt het proces waarin chaos en tijdsdruk worden omgezet in een mooi en tastbaar eindproduct. Theaterprogrammering, ticketing en projectmanagement, daar is Fred in thuis. En altijd is er die extra aandacht voor kwaliteit en creativiteit.

 

fred@witgoedenvanbontewas.nl

06 50523238

  • LinkedIn - Black Circle